Palmsorb 200Palmsorb 200 is gebaseerd op een palm olie, het wordt gebruikt als voedingssupplement in de natte brei die dient als varkensvoer en werkt als een bio-inhibitor. Het reduceert de vorming van N, gebonden in ammoniak. Speciaal ontwikkelde Palmolie (Micel)moleculen werken aan de afbraak van Koolwaterstoffen met lange ketens zoals; vetten en oliën en houden deze in suspensie. Dit noemt men ook de micel vorming of inkapseling van onderlinge moleculen. Deze colloïdale micellen trekken elkaar aan en door de lading hechten deze vaste stoffen aan zich en breken koolwaterstof verbindingen af in kleinere moleculen. Als de vaste stoffen eenmaal zijn gebonden aan een micel, wordt deze in suspensie gehouden, wat het terug vervuilen voorkomt. De uitwas is compleet biologisch afgebroken en wordt een meststof zoals nitraat, opgelost zuurstof, kooldioxide, biomassa en water.

In een zeer sterke verdunning kunnen colloïdale deeltjes de oppervlakte spanning reduceren en werken als een dispergeer middel welke actieve ingrediënten effectiever verwijderd dan de in het algemeen voorkomende.

Door dit unieke mechanisme reduceert en controleert men de reeds gevormde gist en schimmels in het voedsel, tanks,pijpen en kuilen. Fermentatie van proteïnes in voedsel wordt voorkomen.

Dosering: afhankelijk van het aangeboden voedsel tussen: 80 en 200 ml per m³. Voor een optimale werking dient Palmsorb 200 goed ingemengd te worden.

Producteigenschappen Palmsorb 200:

pH: 7,1-7,4.

Lipide Ester.

  • Geen drastische verhoging van pH.
  • Kwaliteit van het voedsel blijft intact.
  • Optimale preservering van het voedsel.

Palmsorb 200 is een 100% natuurlijk product, het vervangt de organische- en anorganische zuren welke hedendaags worden gedoseerd in varkensvoedsel om rotting en schimmels te voorkomen. Palmsorb 200 wordt door het voedsel gemengd bij de boer. (Let op: goed mengen)

Palmsorb 200 is evt te combineren met zuren als deze in reeds in voer aanwezig is. (75% reductie) Palmsorb 200 zorgt ervoor dat bacteriën welke Ammoniak vormen inactief worden.

Verpakking: Jerrycan’s van 5 liter.

Hantering en opslag: Goed schudden voor gebruik. Opslaan in donkere plaats, ook reeds aangebroken Jerrycan’s. Opslaan tussen 15°C en 30°C. Houdbaarheid 1 jaar.

Milieu: Palmsorb 200 is niet giftig, niet toxisch en eenvoudig biologisch afbreekbaar.